פשטידת בטטה

פשטידה היתה אחד המתכונים הראשונים שלמדתי להכין, בעיקר בגלל הפשטות בהכנה. אם תחפשו מתכונים של פשטידות ברשת תמצאו עשרות ווריאציות להכנה, אפילו רק של פשטידת בטטה, יש מתכונים על בסיס שמנת, על בסיס בשמל, עם חלב בלי חלב וכו'. עם הזמן יצא לי להכין הרבה מהם, אבל בסופו של דבר מצאתי מתכון אחד מנצח – הוא פשוט מאוד, אפשר להכין איתו המון סוגי פשטידות והכי חשוב – יש לו טעם נהדר. עוד יתרון זה שממש לא חייבים להשתמש פה בקמח, אז לשומרי הכשרות בנינו שרוצים להכין פשטידה כשרה לפסח, או לאלה שרגישים לגלוטן – זה המתכון בשבילכם!

שניה לפני שניגש למתכון, מה ההבדל בין פשטידה לקיש? ההסבר הקצר והפשוט הוא שקיש זו פשטידה שיושבת על בסיס של בצק פריך, ולרוב מכילה שמנת. אנחנו נכין היום פשטידה, אבל מתכון לקיש יגיע בהמשך.

מצרכים:

3 בטטות בינוניות

3 ביצים

גביע גבינה לבנה (לפחות 5%)

גביע קוטג' (לפחות 5%)

200 גרם גבינה מגוררת (עמק/פרמזן/אמנטל – או שילוב של כמה)

כף גדושה קמח – לא חובה.

מלח, פלפל

הכנה:

1. מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים במים רותחים עד שהן מתרככות.

2. מערבבים את הגבינות, ביצים, קמח, מלח ופלפל בקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה לגמרי. מעבירים את התערובת לתבנית, מוסיפים את הבטטות ומערבבים אותן בזהירות לתוך התערובת, כדי שישמרו על צורתן.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

זהו, זה המתכון הבסיסי. פשוט אה? יש ה-מ-ו-ן אפשרויות לשדרוג, ואני אפרט את חלקן:

קודם כל, הכי חשוב בפשטידה זה איכות הגבינות. כדאי להשתמש בגבינות שמנות (מה לעשות שהן טעימות יותר), ולכן אני ממליץ בחום על גבינה לבנה וקוטג' 9%. גם בגבינות הקשות – אמנם אפשר להשתמש רק בגבינת עמק והפשטידה תצא ממש סבבה, אבל אם למשל תקחו 100 גרם פרמזן או אמנטל, או רק פרמזן – הטעם ישתדרג בטירוף.

דבר נוסף, בטטה אוהבת טימין. קחו כף טימין קצוץ והוסיפו לתערובת והשדרוג בטעם מובטח. אני שכחתי לקנות אז וויתרתי, אבל הוספתי במקום זה בצל ירוק קצוץ. עוד אפשר להוסיף צנוברים שמוסיפים טעם וגם תורמים למרקם. לצערי, הצנוברים יקרים מאוד והפעם החלפתי אותם בגרעיני חמניה – יצא גם מעולה.

יש עוד, אבל הבנתם את הפואנטה. יאללה שיהיה בתיאבון :)

About these ads

One response to “פשטידת בטטה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

%d בלוגרים אהבו את זה: