סלט פלפלים קלויים, עגבניות שרי צלויות וגבינת פטה

סלט עם טעמים נהדרים, שאפשר להכין את רובו גם יום מראש. מי שעוקב אחרי כבר יודע שאני ממש אוהב פלפלים קלויים, והפלפלים משתלבים נהדר עם העגבניות הצלויות – שטעמם נהיה מתקתק מעט.

 

מצרכים:

3 פלפלים אדומים

12 עגבניות שרי

גבינת פטה עיזים

בזיליקום

שמן זית

חומץ בלסמי

מלח ופלפל

 

הכנה:

1. צולים את הפלפלים על האש. למי שלא זוכר איך – התזכורת כאן.

2. בנתיים מחממים תנור ל-200 מעלות, ומכניסים את העגבניות למשך כמה דקות (בערך 5-6 דקות) – העגבניות צריכות להיות רכות והקליפה שלהן כבר חצי מתקלפת. מוציאים את העגבניות, מורידים את הקליפה וחותכים אותן לחצי.

3. חותכים את הפלפלים לרצועות, ומעבירים לקערה ביחד עם העגבניות הצלויות. בשלב הזה כבר מוסיפים 2 כפות שמן זית וכף חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומערבבים.

4. עד כאן אפשר להכין גם יום מראש ולשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד. הטעמים נספגים היטב.

5. ממש לפני ההגשה, לחתוך גבינת פטה לקוביות, ולהוסיף צרור עלי בזיליקום קרועים. מי שממש רוצה להשקיע, יכול למרוח מעט שמן זית על פרוסות לחם, ולטגן אותן על מחבת חמה למשך 2 דקות, ולהגיש לצד הסלט.

 

בתיאבון :)

About these ads

One response to “סלט פלפלים קלויים, עגבניות שרי צלויות וגבינת פטה

  • אדוארד

    אוקיי :-). פלפלים קלויים – עכשיו אתה בטריטוריה שלי :-). אז ככה: דבר ראשון – כדאי שתרכוש לך פלטה מברזל ייצוק, כזו שמתיישבת על הכיריים. זה ישדרג לך את החוויה של הקליה. בנוסף – גם לא תצטרך לנכות את הכיריים אחר כך. מבחינת הטעם זה ישאיר את הטעם ה״על האש״ גם בצורה הזאת.
    דבר שני – אוי כמה גרסאות יש לי בשבילך למה אפשר לעשות עם פלפלים קלויים. על כמה מהן כבר כתבתי אצלי. כאן למשל אפשר לגוון עם כדורי מוצרלה קטנים כאלה במקום הפטה, או עם מיצי הדרים (לימון ותפוז) במקום החומץ.

    תנסה ואם תרצה, תכתוב לי אם אהבת.  

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

%d בלוגרים אהבו את זה: